AUDIO

MICHAEL


Michaël is een veertiger en net vader geworden. Als theatermaker, acteur, DJ en barman heeft hij iets met sterke verhalen... De komst en geboorte van zijn dochter werd de aanleiding om een wel heel oude en pijnlijke wonde met zijn vader te helen.


Een post op socialemedia over de film "The Wisdom of Trauma" trok mijn aandacht. Ik nam contact op met Michael want ik vroeg me af waarom hij een documentaire over de vraag: "Can our deepest pain be a doorway to healing?" zo belangrijk vond om te delen.

Na wat chatten hierover bleek dat we een gemeenschappelijk doel hebben in ons vaderschap: onze pijn niet doorgeven aan de volgende generatie, onze pijn niet doorgeven aan onze dochter.


Onze eerste echte ontmoeting, die eigenlijk een informele babbel met een koffie zou worden, hebben we opgenomen als podcast. Kijk en luister mee naar de wijze woorden van Michaël en hoe hij zijn grootste pijn ombuigt een helend verhaal vol verbinding, troost en hoop.

BRENT


Brent is 29 en is vooral bekend als de zanger/gitarist van de metalbands Stake en het voormalige Steak Number Eight.


Als piepjonge knaap van 13 verloor hij zijn boer en rolmodel Tobias (23). Die gebeurtenis was zo bepalend voor zowel zijn ontwikkeling als mens en muzikant: Brent ademt emotie, hij is emotie!


In deze aflevering zie je hoe Brent vertederend eerlijk, en open in het leven staat, ondanks de donkerte die hij ervaarde op jonge leeftijd.


Dat praten over emoties, pijn en troost ook best rock'n roll kon zijn wist ik eerlijk gezegd niet: daarom nog eens extra dikke merci Brent!

BLIXA


Blixa is nog student en al ondernemer. Hij produceert video's met zijn kompaan Omer onder de noemer "Buitensporig" . Zo leerde ik hem kennen door zijn stage bij het Chemisch Circus, het productiehuis(je) van mezelf.

Blixa heeft naast een bijzondere naam ook een bijzonder verhaal: hij verloor zijn Moeder door zelfdoding.

In deze aflevering heeft hij ons een persoonlijke inkijk op het rouwproces die hij als zeer jonge knaap doormaakte en hoe dit hem vormde.


ALEXANDER


Alexander is de directeur van Schouwburg Kortrijk. Als handelsingenieur is hij een ietwat vreemde eend in de bijt aan het roer van de Kortrijkse cultuurtempel. Zijn sterktes en skills die hij als leider heeft, ontstonden voor een stuk door een wel heel letterlijk "accident de parcours": Alexander werd rolstoelgebruiker na een verkeersongeval op zijn 22ste.


In deze aflevering getuigt Alexander over hoe hij die periode van rampspoed beleefde en hoe hem dit vormde naar de man-in-zijn-kracht die hij nu is.


NATHAN


"Je doet wat je kunt, en dat is goed genoeg. Dat is wat Nathan Vos, die in 2015 zijn lieve, verstandige en heel lang best gelukkige broer David verloor aan zelfdoding, aan mannen wil meegeven" staat op de achterflap van het boek Man=O-Man.

ik sta al een tijdje in contact met Nathan na het lezen van zijn boek Man - O - man dat hij schreef na de dood van zijn broer. Nathan is journalist van beroep en als hij iets onderzoekt doet hij dat ten gronde: hij ging op zoek naar het hoe en waarom van suicide bij mannen. Zonder het te weten schreef hij een essentieel boek voor mannen die niet goed weten waar te beginnen beginnen met de tocht naar jezelf. We trokken voor dit gesprek naar Ermelo in Nederland en ontmoeten er Nathan voor een open gesprek